Spar penge når du renoverer – læs med her

Uanset om du bygger et helt nyt hjem fra bunden, eller renoverer en ældre ejendom, så er der én ting der altid har det med at skride. Nemlig budgettet. Der er altid en overraskelse der gemmer sig bag væggene eller under det gulv, du gerne vil rive op.

Så hvordan sørger du både for, at du står med et knivskarpt slutresultat, uden at budgettet er stukket helt af undervejs? Her kommer et par gode råd til hvordan du kan holde udgifterne nede på et minimum.

Du behøver ikke købe alt fra ny

Det kan være fristende, at fylde indkøbskurven med nye og lækre sager, når man går i gang med et byggeprojekt. Men der er faktisk mange penge at spare, hvis man er ude i god tid og ser sig godt for. Her er et par gode spareråd til dit nuværende, eller kommende, byggeprojekt.

  • Lej værktøj hos dit lokale byggemarked eller lån af en god ven. Noget værktøj skal du kun bruge en enkelt eller to gange.

  • Gør en god handel og køb dit værktøj brugt. Er du fiks på fingrene kan du eksempelvis nemt skifte Stihl Ms 251 reservedele, uden det store besvær.

  • Køb rester af andres byggematerialer til dit eget projekt. Hvad enten det er maling, gipsvægge eller gulvbrædder, så kan du være heldig at nogen har noget i overskud, som du kan få til en god pris.

Gør kun det du er god til

Når du bygger og renoverer, er det vigtigt, at du kender dine egne begrænsninger. De penge du eventuelt sparer ved at gøre noget selv, rækker ikke særlig langt, hvis det du laver ender med at skulle laves om af en fagkyndig professionel.

Et godt råd herfra er derfor, at have realistiske forventninger til dine færdigheder og bestille hjælp udefra når det er nødvendigt.