Gode hjælpemidler til badeværelset

Der kan være flere grunde til, hvorfor du har brug for hjælpemidler på dit badeværelse. Det kan være, at du bøvler med eksempelvis balancen, muskelstyrken, nedsat syn, en reduceret evne til at koordinere bevægeapparatet eller lignende. 

Da badeværelset er et af de værste steder at falde, så kan diverse hjælpemidler i dette rum være uundværlige. Men hvilke hjælpemidler findes der egentligt til et badeværelse?

En toiletforhøjer er et godt valg for mange

Standard toiletter er ofte meget lave, så det kan være svært for mange både at sætte sig ned og rejse sig op igen. Derfor kan det være nødvendigt med en toiletforhøjer på badeværelset. 

En toiletforhøjer kan se ud på mange måder således, at der er en til alles behov. De findes i forskellige højder samt med og uden armlæn.

Skridsikre støttegreb er endnu en god løsning

Støttegreb er et must på badeværelset, hvis du for eksempel har svært ved at holde balancen, men ønsker at klare dig selv på badeværelset. Støttehåndtag kan placeres netop der, hvor du har allermest brug for dem. Ved hjælp af støttegreb bliver det altså nemmere at bevæge dig rundt. Derudover er støttegreb nyttige, når du skal fra en stående til en siddende stilling og omvendt.

Badestole og badebænke er yderst anvendelige på badeværelset

Badestole og badebænke er fantastiske hjælpemidler til badeværelset. De kan bruges under bruseren samt ved håndvasken, når der skal børstes tænder eller vaskes hænder. Dog er det vigtigt at finde ud af, hvor meget plads du har til en badestol eller en badebænk, inden du investerer i en af delene.