Trænger badeværelset til en makeover?

Engang imellem er det rart med lidt fornyelse i boligen. I stuen kan du skifte nemt foretage et par ændringer i stilen ved at udskifte sofapuderne ud og finde investere i en plakat med nye farver. I soveværelset vil nye sengelamper og et nyt sengetæppe forvandle rummets stemning. Men det kan være en dyr fornøjelse, hvis det for eksempel drejer sig om badeværelset. De fleste badeværelsesmøbler er således skruet ind i vægge eller på anden vis fastgjorte. Men du behøver ikke skulle tage et lån for at shine husets vådrum op.

Fokuser på skabene

Er dit gamle badeværelsesmøbel begyndt at se slidt ud, kan du i nogle tilfælde nøjes med at skifte lågerne ud. Dette kan lade sig gøre, hvis resten af møblet stadig er i god stand. Nogle firmaer tilbyder endda at male de gamle låger – en frisk gang maling og nye håndtag kan forvandle et ellers trætudseende skab- og skuffemøbel fuldstændigt.

Omfatter slitagen også det indvendige, der har taget skade efter mange år i varme og vanddamp, kan det være fornuftigt at investere i nyt. Det ville være spild af penge at købe spritnye låger, bare for at skulle kassere det hele et par år efter. Nye badeværelsesmøbler kan købes her, for eksempel. Vælger du at købe online, skal du sørge for at have målt grundigt efter for at sikre dig, at der er plads til de nye møbler.

Små udskiftninger, stor forvandling

Hvis du er tilfreds med udseendet af dine nuværende badeværelsesmøbler, kan du i stedet fokusere på tilbehøret, såsom sæbedispenser, toiletbørste, håndklædeophæng og bruseforhæng. Det er ofte detaljer som disse, der bestemmer farvepaletten i rummet. De er heldigvis ret nemme og forholdsvist billige at skifte ud – i hvert fald sammenlignet med at skulle installere et nyt toilet eller flisegulv. Vælg nye farver eller mønstre, der falder i din smag. Og voila, forandring der fryder.