Gør hjemmet klar til de varme sommerdage

Selvom det er stadig vinter, og de varme sommerdage føles som flere lysår væk, kan månederne altså hurtigt gå. Derfor er det ikke for tidligt, hvis du allerede nu begynder at overveje, hvilke tiltag der skal inden sommer. For det er bedre at være på forkant, end at stå med balladen på selve dagen, hvor temperaturen er tæt på at nå de 30 grader.

Undgå overophedning med vinduesmarkiser

Hvis solen kommer til at stå lige ind på vinduet, bliver der hurtigt varmt inde i det pågældende rum. Dette kan undgås med vinduesmarkiser, som monteres på udvendigt på vinduet. Markiserne sørger for, at solen bliver afskærmet, og derved undgår du så vidt muligt et varmt og ophedet rum. Vinduesmarkiser er ideelle, fordi du stadig har mulighed for at åbne vinduet, selvom markiserne skærmer for solen – derved kan du stadig få frisk luft ind i rummet.

Sval af på terrassen i skyggen

På de varme sommerdage er det også rart at kunne sætte sig udenfor i skyggen. Hvis din terrasse er i direkte sol, kan en haveparasol give dig skygge. Så skal den bare sættes op, så du får mest og bedst mulig skygge, og så er det bare med at nyde skyggen på din terrasse. Her vil det være ideelt, hvis du samtidig har et par lækre og komfortable havemøbler stående på terrassen, så du rigtig kan nyde tilstedeværelsen i skyggen på din terrasse.

Køl rummene ned med en ventilator

Hvis du stadig er overophedet, kan en ventilator måske gøre det sidste. Den kan placeres i det pågældende rum, som ønskes nedkølet. Den skal højst sandsynligt bare placeres tæt på en stikkontakt, medmindre den er trådløs, eller du har en forlængerledning klar. Hvis det er helt slemt med varmen, kan du placere ventilatoren tæt på dig, så du bliver kølet ned frem for rummet.