Er du træt af det gamle gulv? Her er hvad du kan få

Overvejer du nyt gulv? Så har du mange muligheder. Det kan dog godt føles lidt uoverskueligt, hvis man ikke er ekspert i gulve. Heldigvis kan du hurtigt lære det vigtigste i denne oversigt, så du kan finde det perfekte gulv til hjemmet.

Hvorfor skifte gulvet?

Der kan være mange grunde til, at du gerne vil skifte gulv. Måske er det slidt og fuld af splinter. Eller måske har du fundet et gulv, som er pænere end det gamle. Uanset hvad grunden måtte være, kan du nemt finde det perfekte gulv til dit hus. Hvis det lyder som noget du har brug for, er der hjælp at hente fra Tømrerfirmaet Magnus R. Møller eller Gulvservice København.

Parketgulv

Parketgulve består af hårdt træ, som sættes sammen i større mønstre. I modsætning til plankegulve, som består af lange stykker træ, består parketgulve af mindre stykker træ. Det giver en lækker finish og betyder også, at træstykkerne kan sammensættes i flotte mønstre som sildeben. Du får altså et unikt gulv, som forskønner hele dit hus.

Lamelgulv

Lamelgulve består er plader, som er sammensat af flere lag, der er limet sammen. Det øverste lag er typisk træ, mens de andre lag kan være alt lige fra træ til krydsfiner. Et lamelgulv er fleksibel overfor sving i temperaturen. Dette kan særligt være en fordel, hvis man har gulvvarme. Derudover er lamelgulv meget slidstærk uden at gå på kompromis med det flotte og stilrene udtryk.

Laminatgulv

Laminatgulv minder om lamelgulv, da de begge er sammensat af flere lag. Forskellen er, at et laminatgulvs øverste overflade ikke består af træ, men et kunstigt materiale. Oftest ligner dette materiale et rigtigt gulv, altså et slags foto af træ- eller klinkegulv. Fordelen ved laminatgulv er blandt andet, at det er slidstærkt og meget nemt at gøre rent.