Kan gulvet slibes? Sådan tjekker du dit trægulv

flot trægulv

flot trægulvHar du overtaget et hus af ældre dato med gamle, slidte trægulve? Eller bor du i et hus, hvor det kribler i dine fingre for at hive gulvtæpperne af, så trægulvet nedenunder kan komme til sin ret?

Det kan være fristende at investere i nye trægulve, men det er en dyr – og ikke særlig bæredygtig – løsning. Langt de fleste trægulve kan høvles eller slibes ned, og det kan få dem til at fremstå som helt nye, flotte gulve.

Læs med her i artiklen, hvor du får vores tips og tricks til, hvordan du kan vurdere, hvorvidt trægulvene hjemme hos dig kan nøjes med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Trægulve, der gemmer sig under gulvtæpper, er gerne i god stand

Piller du gulvtæpperne af, kan du være så heldig, at du støder på et trægulv.

Trægulvet er formentlig klistret til med indtørret lim. Og selvom det måske ikke ser specielt tiltalende ud ved første øjekast, kan du trøste dig med, at det har ligget godt beskyttet nede under det tykke gulvtæppe.

Frem med gulvhøvlen og efterfølgende slibemaskinen – så kan du med stor sandsynlighed få et flot trægulv ud af det gulv, der har været gemt væk længe nok nu.

Drømmer du om et trægulv med eller uden lakering?

Har du et lakeret gulv, som ikke længere passer til indretningsstilen? Eller har du et ubehandlet gulv, som tager imod alt skidt og nemt bliver ridset?

Er det efterbehandlingen, du er kørt træt i, så er der god grund til at investere tid og penge i dit nuværende trægulv. Det kan der nemt laves om på.

En gulvafslibning er alt, der skal til. Og når det er ovre, kan du så selv vælge, om der skal lak, sæbebehandling eller noget helt tredje til, for at du får det gulv-look, du ønsker dig.

Har du et lamel- eller laminatgulv?

Et laminatgulv kan ikke slibes. Det vil heller ikke batte alverden at slibe i et lamelgulv – det kan kun holde til det en gang eller to.

Men måske er du så heldig, at der gemmer sig et ægte trægulv nedenunder laminatgulvet? Så kan du overveje at grave det frem og sætte det i stand med en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.