Trægulve er meget populære

Der lægges rigtig mange trægulve i de danske hjem i disse år. Det giver en flot finish, og træ giver en oplevelse af natur indenfor. Det medvirker til et godt indeklima og hjælper også på akustikken, da træ ikke har så hård overflade som fx et laminatgulv.

Alt efter hvilken løsning du vælger, så har du god mulighed for at slibe trægulvene. Det bliver der ofte behov for med tiden. De andre typer af gulv, som fx laminat, skal skiftes og kan ikke vedligeholdes og levetidsforlænges på samme måde.

Udviklingen er i fart

Der arbejdes hele tiden på at udvikle trægulvene, både med hensyn til kvaliteter og varianter men også det praktiske, så de er nemmere at lægge. Det betyder i stigende omfang, at dem, der har mod på det, har større chance for succes ved at lægge gulvene selv. Det er ikke for alle at lægge gulve, det kræver en del erfaring eller håndelag.

Udviklingen gavner også den samlede projektpris for et nyt gulv, hvis du køber det hele af en fagmand. De skal bruge mindre tid på at lægge det og gør det med større og større sikkerhed. Så du kan få en skarpere pris, fordi tidsforbruget falder. Der findes en række klik-gulve og andre lignende systemer, der gør det hurtigere og mere effektivt med samme finish og kvalitet i resultatet. Du kan fx finde løsninger her hos Moland gulve.

Bæredygtighed får stigende opmærksomhed

Der arbejdes meget med bæredygtighed i industrien. Hvis du har interesse i det, så kan du søge efter gulve med PEFC-certificering. PEFC er en international anerkendt mærkningsordning med fokus på ansvarlig skovdrift. Så ved du, at skovdriften, der ligger bag, er rentabel og både socialt og miljømæssigt forsvarlig. Der gennemføres kontrolbesøg, og der er krav om sporbarhed fra skov til forbruger. Certificeringen er udviklet i samarbejde mellem myndigheder, skovejere, virksomheder og græsrodsorganisationer.