Sådan kan du holde et skønt surprise-party!

folk der skåler

Kender du en person, som aldrig selv holder fødselsdag? Eller en som ikke kan overskue at samle alle venner og bekendte til fødselsdag, så derfor altid holder noget småt. Og ved du, at vedkommende egentlig gerne ville holde noget større – eller synes du bare han eller hun fortjener at blive fejret? Jamen så er det bare i gang med at holde en surprise fødseldag for dem!

Det kræver selvfølgelig en del planlægning, og skal helst arrangeres i god tid, så der ikke er risiko for, at hovedpersonen fatter mistanke på nogen måde. Men når du ser dem være festens lykkelige midtpunkt, er det forhåbentlig det hele værd.

Pynt, pynt, pynt

Når du når til den store dag, så skal det selvfølgelig også ligne en fødselsdag. Og pynt til fødselsdag er en selvfølge. Men hvor skaffer du så pynt til fødselsdag? Jo, det gør du alle steder. Butikkerne, skoven, dine skuffer, genbrugspladsen. Alt, hvad du har lyst til at pynte op med af fødselsdagspynt.

Og nok skal vi spare på klodens ressourcer, men pynt til fødselsdag er alligevel ikke overvurderet. Det kan dog sagtens genbruges, så brug gerne lidt penge på at købe noget ordentligt. For eksempel nogle flag af god kvalitet, eller nogle stofguirlander, som også ser gode ud næste år.

Har du et gammelt lagen, du alligevel skulle kassere, kan det nemt agere banner. Så pynt til fødselsdag behøver altså ikke være det, der stopper dig.

Gæstelisten

Den her kan godt være mere tricky. Især hvis du har at gøre med en person med en stor omgangskreds. Men det gode ved, at det ikke er hovedpersonen selv der arrangerer er, at lidt fjernere bekendtskaber ikke føler sig forbigået på samme måde, hvis de ikke modtager en invitation. For du kender ikke nødvendigvis hele personens repertoire af venner.

Ved du, at fødselaren gerne vil have mange af sine kolleger med, så tag fat i den kollega, de snakker mest med. Denne kan så være med til at invitere resten, og hjælpe dig med at vurdere, hvem der skal med.

Inviter hovedpersonen

Det sværeste ved at holde en surprise er selvfølgelig at sørge for at midtpunktet ikke fatter mistanke. Derfor skal du invitere vedkommende i god tid, men ikke i alt for god, hvis ikke du har en god undskyldning for det. ”Jeg vil bare så gerne spise brunch med dig om to måneder” virker for eksempel lidt overdrevet.

Noget du kan gøre, hvis er rigtig udspekuleret, og kan få dine venner med på det er, at lade som om vedkommende bliver inviteret til en anden begivenhed. Det kan være din egen fødselsdag (hvis den ligger tæt på), eller endda en anden surprisefest for en fælles ven. Så opretter du bare en falsk begivenhed på Facebook og får de andre gæster til at spille med på den.

Uanset hvordan du gør det, og lige meget hvor gennemført det bliver, så kommer det til at være en overraskelse for dagens hovedperson. Og det kommer med garanti til at være en dag de aldrig glemmer, så klap dig selv på skulderen!